Pályázati dokumentáció
és projektmenedzsment:
Magyar Kastélyprogram Kft.
Eubility Group Kft.

A Regéci Vár Projekt generalkivitelezési szerződésének aláírása

Az "ÉMOP-2.1.1/B-12 Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban" elnevezésű kiírásra benyújtott, a Regéci Vár és Regéc Község komplex turisztikai hasznosítását célzó, "A Regéci Vár, ahol II. Rákóczi Ferenc fejedelem a gyermekkorát töltötte" című pályázatával Regéc Község Önkormányzata az "Új Széchenyi Terv, Észak-Magyarországi Operatív Programja" keretében 560 751 594 Ft támogatást nyert el. A kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás 2014. októberben eredményesen lezárult, a generál kivitelezést a Vitruvius Építő Kft. és a Pesti Építő és Faipari Zrt. közös ajánlattevők nyerték el.

A generál kivitelezői szerződés aláírására 2014. november 3-án került sor Budapesten. A munkaterület átadása rá egy napra, 2014. november 4-én történt Regécen. A szerződés aláírásánál jelen voltak Regéc Község Önkormányzata részéről Bakos Ferenc polgármester és Kormos István alpolgármester, a kivitelezést végző cégek képviseletében Búvár Attila, a Vitruvius Építő Kft. ügyvezetője, és Túri Attila, a Pesti Építő és Faipari Zrt. vezérigazgatója. A projektmenedzsment szervezet, a Magyar Kastélyprogram Nonprofit Kft. részéről dr. Virág Zsolt ügyvezető és Hohl Gergely projektmenedzser volt jelen.

Bakos Ferenc polgármester fontos mérföldkőként jellemezte a közbeszerzési eljárás lezárását és a szerződés aláírását. Reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a község ékkövének számító Vár és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények a megkívánt minőségben és határidőre elkészülnek. Véleménye szerint a projekt nem csupán Regéc Község számára jelenti a fenntartható turizmus megteremtését, hanem a térség gazdasági életére is pozitív hatással bír majd a fejlesztés.


Bakos Ferenc polgármester,
Regéc Község Önkormányzata

Búvár Attila a generál kivitelezést elnyerő konzorcium egyik tagja, a Vitruvius Építő Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a rehabilitáció fő feladata az igen rossz állapotban lévő Vár renoválása, és a turisztikai hasznosítás feltételeinek kiépítése.

Ennek megfelelően a Vár öregtornya és a falubeli fogadóépület terei az elérhető legmagasabb színvonalú technológiai eljárással kerülnek felújításra, illetve felépítésre, szem előtt tartva a vizuális megjelenés, a látogató menedzsment rendszer, valamint a hosszú távú fenntarthatóság és gazdaságos üzemelés szempontjait.

Az idei évben megkezdődik a falubeli fogadóépület felépítése, a Vár kivitelezési munkálatai pedig várhatóan jövő tavasszal kezdődhetnek meg. A projekt zárása 2015 nyarának végére várható.


Búvár Attila és Túri Árpád ügyvezetők,
Vitruvius Építő Kft. és Pesti Építő és Faipari Zrt.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió